Om oss

Historik

Vår resa börjar 1944 när Holger Crafoord och Frejvid Borg grundar företaget Crabor AB. 1946 får vi namnet AB Specialpapper. 1965 passerar omsättningen för första gången en miljon kronor, vilket firas med teaterbesök och middag för hela personalen. Notan slutar på hela 896 kr...

I mitten av 70-talet är dåvarande VD framsynt och inser att thermopapper är framtiden och knyter kontakter i Japan. Under 80-talet blir vi därför först och störst på faxrullar, i samarbete med Televerket. Lagom till "lurifaxens" uttåg, börjar thermorullar för kassaregister växa snabbt. Vi är i högsta grad med även på det tåget!

1988 förvärvas Specialpapper av börsnoterade Bergman & Beving (idag B&B Tools). Vi förblir "börsnoterade" till 2007, då privata investerare tar över. 2009 köper företagsledningen ut de externa ägarna och börjar bygga framtidens Specialpapper.

I januari 2011 byter företaget namn till SP Gruppen Sverige AB och vi delar upp försäljningen på Specialpapper (kassarullar och diagrampapper) samt Specialmedia (material och tillbehör för storformatsproduktion). Allt för att öka tydligheten mot våra olika kundgrupper.

 
Copyright 2019 - SP Gruppen Sverige AB   |   info(at)spgruppen.com   |   08- 605 18 00

Powered by: Bero Media